Влада ЄС б'є на сполох через загрозу ядерної війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада ЄС б'є на сполох через загрозу ядерної війни

Влада ЄС б'є на сполох через загрозу ядерної війни
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що широкий діалог з питання обмеження ядерних озброєнь є необхідним, поки процес ще можна контролювати. Він наголосив, що жодна європейська країна не може стати ареною спіралі ядерного озброєння.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, зараз існує загроза зникнення будь-яких обмежень щодо ядерної зброї.

"Багатосторонні правила мають все більше "дірок", ми стоїмо перед загрозою прийти до того стану, коли саме ядерна зброя більше не підлягатиме ніяким обмеженням... Ми стурбовані розгортанням у Калінінграді ракет, здатних нести ядерні боєголовки. І ми не можемо закрити очі на те, що наші східні партнери в Європі ще більше стурбовані цим", – сказав він.

Маас додав, що представники Берліна ведуть переговори у США з американськими політиками.

"Ми хочемо зберегти РСМД, тому що не хочемо, щоб Німеччина або будь-яка інша країна в Європі стала ареною спіралі ядерного озброєння... Але цього недостатньо... Ми хочемо більшого, і нам треба більше... Ми стикаємося з абсолютно новою ситуацією в політиці роззброєння і контролю над озброєннями і з багатьма новими викликами", - сказав політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп заявив, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше не існує і світ може "спасти спокійно". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?