The Washington Post: Путін програє - його план провалився
Категорія
Політика
Дата публікації

The Washington Post: Путін програє - його план провалився

The Washington Post: Путін програє - його план провалився
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання The Washington Post детально проаналізувало ситуацію, яка склалася на міжнародній арені та провело паралелі між Першою світовою війною та нашими днями. На думку редакції ЗМІ, такі диктатори як Володимир Путін намагаються перешкодити світовому прогресу, проте подібний план апріорі запрограмований на провал, передає ONLINE.UA.

11 листопада 2018 року світ відзначатиме закінчення одного з найбільших і найкривавіших конфліктів в історії – Першої світової війни.

"Саме цю війну називають поворотним моментом для людства – в Європі розвалилися 4 могутні імперії, з’явився радянський комунізм, а США вступили в політику глобальних сил.У 1914 році перед Першою світовою люди жили у світі, який дечим нагадує ситуацію у світі сьогодні. Тоді була поширена думка, що похмурі тенденції, які з’являлися, будуть лише тимчасовими", - сказано в матеріалі.

Автор статті, американський аналітик Фарід Закарія, порівнює реальність загроз перед якими світ постав сьогодні із тими, які були століття тому.

"Чи справді ці загрози реальні? Якщо оцінити світ сьогодні, то він не так схожий на 1930-ті роки, як на 1920-ті. Економічне зростання і технологічний прогрес пришвидшуються сьогодні так само, як і на початку минулого століття. Водночас відбувається підйом націоналізму і скорочення співпраці, як в 1920-х. Нові глобальні сили висувають свої претензії, як і зараз", - пише він.

Окрім того, автор аналізує "політику вічності", яку у своїй книзі згадував історик Тімоті Снайдер.

"Це поняття розділяють такі автократичні лідери, як президент Росії Володимир Путін. Згідно з ним, ніщо не може бути неминучим і за допомогою сили, хитрощів і волі можна прогнути або навіть розвернути арку історії", - сказано в матеріалі.

Снайдер вказав на те, як Путін саме це і намагається зробити в Україні, відмовляючись прийняти неминучість об’єднання із Заходом і пішовши на низку кроків, націлених на розчленування України і організацію нескінченного конфлікту.

"Путін не може перемогти. Зусилля його і таких як він, націлені на те, щоб розвернути прогрес, не спрацюють", - наголошує він.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін стверджує, що РФ здатна на ядерний удар тільки в разі удару у відповідь. За його словами, в такому випадку, росіяни стануть мучениками і потраплять в рай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?