Порошенко повернув заяву: Луценко залишається на посаді генпрокурора України
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко повернув заяву: Луценко залишається на посаді генпрокурора України

Порошенко повернув заяву: Луценко залишається на посаді генпрокурора України
Джерело:  interfax.com.ua

Юрій Луценко залишається на посаді генерального прокурора України, так як депутати Верховної Ради висловили йому "вотум довіри", а президент Петро Порошенко повернув не підписаною заяву про відставку.

Про це повідомили в Адміністрації президента України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Президент повернув заяву генпрокурора, враховуючи, що Юрій Луценко отримав вотум довіри в парламенті (всього 38 голосів "за" відставку під час рейтингового голосування)", - повідомили у Порошенка.

Там же підкреслили, що перед Луценко стоять "важливі завдання", які йому потрібно вирішити на посаді генпрокурора України.

Сам Луценко, коментуючи свою відставку, розповів, що у нього з президентом відбулася "гостра розмова". Порошенко, за словами Луценка, не сприйняв рішення генпрокурора.

"У мене з президентом була гостра розмова, він не сприйняв мого кроку, він про нього дізнався за п'ять хвилин до мого заходу до Верховної Ради, але тим не менше я сказав, що це моє принципове рішення. Він сказав, що прийме рішення після повернення з-за кордону", - розповів Луценко.

Нагадаємо, генпрокурора України призначає і звільняє з посади за згодою ВР президент країни. Термін повноважень генпрокурора становить 6 років. Достроково піти у відставку генпрокурор може тільки після подачі відповідної заяви, яку повинні схвалити більшістю голосів депутати ВР, а після підписати президент. На посаду генпрокурора Юрій Луценко був призначений в травні 2016 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Луценко пообіцяв, що розслідування справи Катерини Гандзюк скоро буде завершено, а всі причетні до вбивства активістки будуть покарані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?