Це диверсія: в УПЦ відповіли на чергові провокації Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Це диверсія: в УПЦ відповіли на чергові провокації Росії

Це диверсія: в УПЦ відповіли на чергові провокації Росії
Джерело:  online.ua

У Київському патріархаті назвали черговою інформаційною диверсією поширення російськими пропагандистами інформації про те, що УПЦ після отримання автокефалії переходить на новий стиль церковного календаря.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав прес-секретар УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря), повідомляє ONLINE.UA.

Свою пулікацію він назвав "Стоп-фейк". Архієпископ пояснив, що Росія подібну неправдиву пропаганду використовує для того, щоб посіяти суперечки і недовіру серед українських віруючих напередодні важливих подій.

"У минулому ряд прикладів адміністративного впровадження нового стилю приводило до розділення в церквах, навіть до розколів, що тривають десятиліттями. Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог про це у Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ ст., не встановлювалося ", - розвіяв черговий фейк російських пропагандистів представник УПЦ.

Євстратій нагадав, що в 2017 році в Україні 25 грудня (католицьке Різдво) стало офіційним святковим днем. Але це свято ніяк не пов'язано з Томос і автокефалією УПЦ, а святкувати католицьке Різдво українці мають право згідно зі своїми переконаннями.

"Ніяк не заспокояться", "Не здивуюся, якщо вони напишуть, що священикам бороду заборонили носити", "Стара пісня на новий лад", "Таких брехливих вкидань буде ще багато, головне - вчасно реагувати на них", - прокоментували українці новий фейк росіян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РПЦ заявили про таємну заборону Варфоломія для глав УПЦ і УАПЦ Філарету і Макарію очолювати нову українську церкву. У Київському патріархаті відповіли на цю провокацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?