Дуже прикро і образливо: Трамп жорстко відповів Макрону за заклик захищатися від США
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже прикро і образливо: Трамп жорстко відповів Макрону за заклик захищатися від США

Дуже прикро і образливо: Трамп жорстко відповів Макрону за заклик захищатися від США
Джерело:  online.ua

Ідея президента Франції Еммануеля Макрона про створення загальноєвропейської армії Європи є образливою і образливою. Європі спочатку потрібно справедливо профінансувати НАТО, а потім думати про створення власної армії.

З такою критикою на адресу Макрона виступив президент США Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA.

У соцмережі Трамп написав, що ідея Макрона хоч і образлива, але можлива для реалізації. Але він закликав Європу виплатити спочатку свою частку у фінансуванні НАТО, так як в даний час натовську армію в значній мірі субсидують тільки США.

Таким чином Трамп відреагував на заклик Макрона створити армію Європи, яка зможе захищати не тільки від агресії Росії і Китаю, але і від США. З такою заявою президент Франції виступив, коментує рішення Вашингтона вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією, який був підписаний ще в 1988 році.

Макрон впевнений, що головною жертвою рішення США вийти з ракетного договору з Росією стане Європа. Французький лідер закликав союзників по ЄС створити спільну армію, яка дозволить захищати Європу самостійно, не залежачи від США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія в ООН заявила про готовність до війни в разі розриву ракетного договору з США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?