В'язниця за незаконний в'їзд: в Україні набув чинності важливий закон
Категорія
Україна
Дата публікації

В'язниця за незаконний в'їзд: в Україні набув чинності важливий закон

В'язниця за незаконний в'їзд: в Україні набув чинності важливий закон
Джерело:  online.ua

10 листопада набрав чинності закон про кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний в'їзд в Україну. Відповідний документ кілька днів тому підписав президент Петро Порошенко, а 9 листопада текст закону був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України", повідомляє ONLINE.UA.

Відтепер, росіянам, які в'їжджають в Україну на незаконних підставах, з підробленими документами або минаючи пункти пропуску на державному кордоні, загрожує тюремний термін до трьох років.

За повторний аналогічний злочин термін позбавлення волі буде підвищуватися до п'яти років. А при незаконному перетині українського кордону із застосуванням зброї - до восьми років.

Слід зазначити, що раніше за незаконне перетинання кордону України передбачалася адміністративна відповідальність. Після вступу в силу закону про кримінальне покарання для росіян за незаконний в'зд в Україну, стаття 204-1 КпАП залишається в силі, але тільки для "звичайних" мігрантів і порушників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Петро Порошенко підписав закон про позбавлення волі росіян, які незаконно в'їхали в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?