Фейкові "вибори" в ОРДЛО: Євросоюз висунув жорсткі вимоги Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Фейкові "вибори" в ОРДЛО: Євросоюз висунув жорсткі вимоги Росії

Фейкові "вибори" в ОРДЛО: Євросоюз висунув жорсткі вимоги Росії
Джерело:  online.ua

Російська влада зобов'язана виконувати взяті на себе зобов'язання по реалізації Мінських угод і зупинити фейкові "вибори" в ОРДЛО, так як це "голосування" за нових ватажків так званих "ЛНР" і "ДНР" буде недійсним та невизнаним у всьому світі.

Жорстку вимогу Росії по "виборам" в ОРДЛО поставила представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європейської Ради ЄС.

У своїй заяві Федеріка Могеріні підкреслила, що ЄС не визнає незаконні "вибори" в ОРДЛО і засуджує їх проведення, так як це нікчемне "голосування" суперечить міжнародному праву і законам України.

"Ми очікуємо, що Росія повною мірою використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення мінських угод повинні повністю і без зволікання впроваджуватися, починаючи з всебічного припинення вогню і виведення важкої зброї, з тим, щоб створити необхідні умови для політичних перетворень шляхом місцевих виборів, які вони припускають", - поставила Федеріка Могеріні жорстку вимогу Кремлю.

Нагадаємо, в так званих "ЛНР" і "ДНР" хочуть провести фейкові "вибори" нових ватажків самопроголошених республік 11 листопада 2018 року. У Москві офіційно заявили, що визнають результати голосування, а в Києві вважають, що такою заявою Кремль публічно видав мандат на війну на Донбасі.

Більшість країн світу виступають проти фейкових "виборів" в ОРДЛО і наполягають на тому, щоб їх скасували. Але Москва відмовляється скасовувати голосування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики масово стягують танки і важку артилерію в окупований Донецьк, щоб забезпечити "вільне волевиявлення жителів ДНР" під час псевдовиборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?