Росія повністю контролює окупований Донбас: в США вперше визнали масштаб агресії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія повністю контролює окупований Донбас: в США вперше визнали масштаб агресії РФ

Росія повністю контролює окупований Донбас: в США вперше визнали масштаб агресії РФ
Джерело:  Голос Америки

Кілька днів тому США ввели нові санкції проти Росії, під які потрапили троє фізичних і дев'ять юридичних осіб РФ. Цими обмеженнями Вашингтон вперше визнав, що Росія повністю контролює окупований Донбас і ситуацію на сході України.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Волкер уточнив, що нові санкції США проти Росії стосуються Криму і Донбасу. Під них потрапили ті особи та організації, які інвестують в Крим, "сприяючи його інтеграції", і порушують права людей на анексованому півострові.

За словами Волкера, ці санкції стали наступним кроком Вашингтона після Кримської декларації держсекретаря Майка Помпео, в якій зазначено, що США ніколи не визнають Крим "російським".

"Протягом довгого часу ми говорили, що Росія має 100-відсотковий контроль над тим, що відбувається на окупованих нею територіях, це стосується військових сил політичних утворень і навіть економічної діяльності, але вперше в формі санкцій було визнано, що Росія в реальності контролює Донбас на сході України ", - підкреслив Волкер.

Спецпредставник Держдепу США додав, що якщо не вдасться досягти прогресу в поверненні Криму Україні і реалізації Мінських угод на Донбасі, то Вашингтон буде посилювати санкції проти росіян, які причетні до агресії проти України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз вимагає, щоб Росія скасувала фейкові "вибори" в ОРДЛО, так як вони суперечать Мінським угодам, міжнародному і українському законодавствам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?