Щось знову готується: "кухар Путіна" засвітився на переговорах військових Росії та Лівії
Категорія
Світ
Дата публікації

Щось знову готується: "кухар Путіна" засвітився на переговорах військових Росії та Лівії

Щось знову готується: "кухар Путіна" засвітився на переговорах військових Росії та Лівії
Джерело:  online.ua

Російський підприємець Євген Пригожин, відомий як "кухар Путіна", засвітився на серйозних переговорах між військовими Росії та Лівії. Він сидів за столом переговорів недалеко від міністра оборони РФ Сергія Шойгу, що свідчить про те, що Москва щось знову готує.

Факт присутності Пригожина на переговорах військових Росії і Лівії на високому рівні помітили журналісти Нової газети, повідомляє ONLINE.UA.

Відео з переговорів міністра оборони РФ Сергія Шойгу та лівійського маршала Халіфа Хафтара, які відбулися 7 листопада в Москві, не показали в Росії. Але воно було опубліковано інформбюро Головного командування Лівійських збройних сил. Там повідомили, що на зустрічі обговорювалася ситуація в Лівії, боротьба з тероризмом і безпека на Близькому Сході та в Північній Африці, але російські журналісти впевнені, що не тільки ці теми обговорювали лівійські та російські військові.

"На цій кухні щось знову готується", - підписали вони таємне відео з Пригожиним.

Нагадаємо, Євгенія Пригожина називають "кухарем Путіна", так як він є власником компанії "Конкорд менеджмент", яка контролює ряд ресторанів і бере участь в організації банкетів на офіційних заходах в Кремлі. Крім цього, діяльність Пригожина пов'язують з ПВК "Вагнер" і "фабрикою тролів".

Підконтрольні Кремлю російські ЗМІ вже відреагували на дану публікацію. Вони написали, що Пригожин організовував офіційний обід для лівійського маршала, але журналісти прорахували, що за часом обіду бути не могло і навряд чи навіть у такому випадку Пригожина посадили б за стіл переговорів поряд з Шойгу.

Раніше в західних ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про участь російських найманців в збройному конфлікті в Лівії. Там відзначали, що Путін хоче використати Лівію як "стратегічний бастіон" в боротьбі з Заходом, зробивши з цієї країни свою "ракетну базу". Вважається, що головна мета Москви полягає в тому, щоб взяти контроль над цією країною Північної Африки, через яку проходить найбільший незаконний міграційний шлях в Європу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін відхрестився від "фабрики тролів" - він заявив, що всі питання щодо діяльності цієї компанії потрібно задавати її власнику Євгену Пригожину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?