Пишаються своїм корінням і не відцуралися від мови: зірки Голлівуду, які розмовляють українською
Категорія
Україна
Дата публікації

Пишаються своїм корінням і не відцуралися від мови: зірки Голлівуду, які розмовляють українською

Пишаються своїм корінням і не відцуралися від мови: зірки Голлівуду, які розмовляють українською
Джерело:  online.ua

Українська мова набирає все більше популярності не тільки в Україні, а й далеко за її межами. На ній розмовляють багато знаменитостей, включаючи зірок Голлівуду з українським корінням. ONLINE.UA розповість про голлівудських акторів і актрис українського походження, які не відцуралися від рідної мови і активно говорять на ній по той бік океану.

Міла Йовович

Найвідомішою українкою в Голлівуді є Міла Йовович. Вона народилася в Києві, а після народження жила в Дніпрі. У п'ятирічному віці майбутня зірка переїхала з родиною до Лондона, а потім в США.

Йовович неодноразово доводила, що пишається своїм українським корінням - вона активно підтримувала активістів Євромайдану, а також часто використовує національні мотиви у власних колекціях одягу. Те, що Міла Йовович добре говорить українською мовою, також підтверджує архівне відео, яке з'явилося в мережі кілька років тому - на ньому зірка Голлівуду виконує народну пісню "Ой, у гаю, при Дунаю" українською мовою без американського акценту.

Стівен Спілберг

Оскароносний голлівудський актор і сценарист Стівен Спілберг також, як виявилося, має українське коріння. Його дідусь по батьківській лінії жив в Одесі, а дідусь по материнській лінії - в селі під Кам'янець-Подільським.

Про те, що Спілберг не відцурається від українських коренів, свідчить його пристрасть до української кухні - актор неодноразово заявляв, що його улюбленою стравою є український борщ.

Вперше Україну, батьківщину своїх предків, Спілберг відвідав тільки в 59-річному віці. Зійшовши з літака на українській землі голлівудський актор вимовив: "Нарешті я вдома!".

Віра Фарміга

Про українське коріння цієї актриси говорить навіть її ім'я. Причому отримала вона його не в Україні, а в США, куди батьки зірки емігрували до її народження. Маленька Віра до 6 років ходила в українську католицьку церкву і брала участь в народному ансамблі.

Міла Куніс

Одна з найбільш високооплачуваних зірок Голлівуду Міла Куніс народилася в Чернівцях. У восьмирічному віці вона з батьками переїхала в Лос-Анджелес, але до сьогоднішнього дня не забуває батьківщину, куди іноді приїжджає, щоб пройтися по рідній землі.

Девід Духовни

Зірка серіалу "Цілком таємно" дізнався про своє українське походження недавно. Весь час він вважав себе росіянином, але в 2014 році заявив, що має українське коріння. Як виявилося, дідусь Девіда Духовни родом з Бердичева.

У Голлівуді живе ще багато зірок українського походження. Серед них, Вайнона Райдер, чиє коріння в Харкові - вона мріє зняти фільм про Другу світову війну і життя своїх родичів з України, Ольга Куриленко, яка регулярно відвідує рідний Бердянськ, де до сих пір живе її мама, Дастін Хофман - серед його родичів є навіть запорізькі козаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?