Північний потік-2 нежиттєздатний: в США виступили з гучною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Північний потік-2 нежиттєздатний: в США виступили з гучною заявою

Північний потік-2 нежиттєздатний: в США виступили з гучною заявою

Росія має історію відключення поставок газу, тому для майбутнього Європи необхідні альтернативні джерела поставок блакитного палива. Російський газопровід "Північний потік-2" є комерційно нежиттєздатним проектом, що повинні розуміти країни ЄС, які підтримують його будівництво.

Про це під час візиту в Україну заявив міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Ми вважаємо дуже важливим, щоб країни-члени Європейського союзу розуміли, що РФ має історію відключення поставок газу, і те, що альтернативні джерела поставок важливі для майбутнього розвитку Європи. Звичайно, це розуміє і Україна, і будь-хто", - заявив Перрі, відповідаючи на питання про блокування російського "Північного потоку-2".

Він також додав, що серед альтернатив російському Північному потоку-2 є американський скраплений газ, Трансадріатичний газопровід, здатний транспортувати каспійський газ до Європи, а також LNG-термінали в Хорватії, Румунії, Польщі та Італії.

Нагадаємо, раніше члени Європарламенту звинуватили канцлерку Німеччини Ангелу Меркель в тому, що вона розколює ЄС, підтримуючи російський "Північний потік-2". Вони написали лист, який підписали 69 європарламентарів і ще 20 європейських політиків, в якому закликали Німеччину переглянути політику щодо російського газопроводу.

"Довіряючи до 80% поставок газу російському концерну "Газпром", Німеччина посилить свою енергетичну залежність, і це буде мати серйозні наслідки для енергетичної безпеки ЄС", - йдеться в листі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2"- він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?