Шпигунський скандал в Австрії: затриманий зізнався у роботі на розвідку Росії, йому загрожує 10 років в'язниці
Категорія
Політика
Дата публікації

Шпигунський скандал в Австрії: затриманий зізнався у роботі на розвідку Росії, йому загрожує 10 років в'язниці

Шпигунський скандал в Австрії: затриманий зізнався у роботі на розвідку Росії, йому загрожує 10 років в'язниці
Джерело:  online.ua

Шпигунський скандал в Австрії набирає обертів. Затриманий полковник австрійської армії зізнався, що більше 20 років працював на російську розвідку і зливав інформацію ГРУ РФ. За шпигунство на користь Росії він отримав винагороду в розмірі 300 тисяч євро. Тепер 70-річному військовому загрожує до 10 років в'язниці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Die Presse.

Повідомляється, що в австрійській армії полковник займав керівну посаду, на якій таємно передавав інформацію про австрійську армію російській розвідці. Він отримував завдання по радіоприймачу, а інфомрацію зливав в листах з тайнописом і по каналах супутникового зв'язку. Відомо, що зі своїм куратором з Росії австрійський полковник контактував кожні два тижні.

У Міноборони Австрії повідомили, що шпигун зізнався у роботі на російську розвідку. Тепер йому загрожує арешт і тюремне ув'язнення.

В ході розслідування було встановлено, що в Москві дізналися про викриття свого шпигуна ще до його затримання. Йому наказали терміново знищити всі компрометуючі матеріали, але йому не вдалося це зробити, так як полковник вже перебував під наглядом. Австрійські правоохоронці конфіскували у затриманого надані йому росіянами ноутбуки та засоби зв'язку, які також підтверджують роботу полковника на розвідку Росії.

Видання зазначає, що виниклий шпигунський скандал може надовго посварити Австрію і Росію, так як це "серйозна втрата довіри".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Австрії Карін Кнайсль напередодні виступила з несподіваною заявою- вона висловила надію, що співпраця Росії та Австрії не постраждає через виниклий скандал зі шпигунством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?