Скандал набирає обертів: в Австрії виявили ще одного російського шпигуна
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал набирає обертів: в Австрії виявили ще одного російського шпигуна

Скандал набирає обертів: в Австрії виявили ще одного російського шпигуна
Джерело:  online.ua

Австрійські правоохоронці повідомили про ще одного російського шпигуна, який передавав Москві секретну інформацію. Прокуратура з протидії економічним злочинам та корупції вже рік веде справу стосовно контррозвідника, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kronen Zeitung.

Ім'я другого російського шпигуна поки не розголошується. За даними слідства, австрієць передав російській розвідці відомості, які становлять державну таємницю.

Повідомляється, що під підозру співробітник Федерального відомства із захисту Конституції і боротьбі з тероризмом (BVT) потрапив більше року тому. Весь цей час в його відношенні велося розслідування. На відміну від іншого російського шпигуна, співробітник BVT мав доступ до секретних документів і передавав їх своїм кураторам в Москву.

У російському посольстві у Відні відмовилися коментувати інформацію про нового російського шпигуна. Влада Австрії також поки не робила офіційну заяву у цій справі.

Раніше стало відомо, що австрійські правоохоронці затримали полковника армії, який працював на російську розвідку з 90-х років. Він зізнався, що зливав ГРУ РФ інформацію за винагороду.

Як повідомляв ONLINE.UA, австрійському полковнику, який працював на російську розвідку, загрожує до 10 років в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?