Не визнаємо "вибори" в ОРДЛО: в НАТО висунули категоричну вимогу Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Не визнаємо "вибори" в ОРДЛО: в НАТО висунули категоричну вимогу Росії

Не визнаємо "вибори" в ОРДЛО: в НАТО висунули категоричну вимогу Росії
Джерело:  online.ua

У НАТО різко засуджують незаконні "вибори" на окупованому Донбасі, які проводяться за підтримки Москви. В Альянсі заявили що не визнають результатів цього голосування та висунули вимогу Росії, наполягаючи на тому, щоб РФ вивела свої війська з Донбасу і припинила надавати підтримку бойовикам "ЛНР" і "ДНР".

Про це йдеться в офіційній заяві прес-секретаря НАТО, яке було опубліковано на сайті Альянсу 11 листопада, повідомляє ONLINE.UA.

"Так звані "вибори" на окупованому Донбасі суперечать букві і духу Мінських угод і підривають зусилля щодо мирного вирішення конфлікту. НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми як і раніше закликаємо Росію вивести свої війська і припинити будь-яку підтримку груп бойовиків в Донецькій і Луганській областях України", - йдеться в заяві НАТО.

В Альянсі знову закликали Росію повністю виконувати Мінські угоди і висловили підтримку зусиллям "нормандського формату" та Тристоронньої контактній групі по Донбасу.

Нагадаємо, 11 листопада в "ЛНР" і "ДНР" проходять фейкові "вибори", на яких місцеві жителі вибирають нових ватажків так званих "ЛНР" і "ДНР". Раніше в ЄС заявили, що не визнають це голосування, так як воно є нелегітимним і незаконним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Петро Порошенко звернувся до жителів окупованого Донбасу і закликав їх не голосувати на фейкових "виборах", результати яких не визнає ніхто в світі. Український лідер нагадав, що це голосування Москва проводить для того, щоб "вибрати" вже призначених маріонеток Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?