У Почаївській лаврі відбулося чергове самогубство: перші подробиці страшної трагедії
Категорія
Події
Дата публікації

У Почаївській лаврі відбулося чергове самогубство: перші подробиці страшної трагедії

У Почаївській лаврі відбулося чергове самогубство: перші подробиці страшної трагедії
Джерело:  За Збручем

Вдень 9 листопада на території Свято-Успенської Почаївської лаври, розташованої на Тернопільщині, сталася страшна трагедія - 18-річний хлопець вистрибнув з оглядового майданчика і розбився на смерть. Це не перший випадок самогубства в Почаївській лаврі, яка знаходиться в оренді УПЦ Московського патріархату, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на тернопільське видання "За Збручем".

Причини самогубства молодого хлопця в Почаївській лаврі встановлюють правоохоронці. Але джерело зазначає, що трагедія сталася на очах численної охорони.

"Не запобігла непоправному і численна "козацька" охорона Почаївського монастиря УПЦ МП, головним завданням якої, очевидно, залишається не пускати до української святині супротивників Московського Патріархату", - йдеться в повідомленні джерела.

Слід зазначити, що Почаївська лавра на Тернопільщині є найбільшою православною святинею на Волині і другою після Києво-Печерської лаври. Там не в перший раз відбуваються страшні самогубства. Влітку 2017 роки там покінчив життя самогубством учасник АТО, який вистрибнув з оглядового майданчика Лаври після розмови з московським священиком.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Тернопільської облради звернулися до міністра МВС Арсена Авакова з проханням взяти під охорону Почаївську лавру на Тернопільщині, так як її намісник закликав віруючих готуватися фізично захищати храм, який нібито хочуть захопити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?