"Вибори" в ОРДЛО - свідома провокація Путіна: Україна скликала екстрене засідання ТКГ по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вибори" в ОРДЛО - свідома провокація Путіна: Україна скликала екстрене засідання ТКГ по Донбасу

"Вибори" в ОРДЛО - свідома провокація Путіна: Україна скликала екстрене засідання ТКГ по Донбасу
Джерело:  online.ua

Фейкові "вибори" в ОРДЛО - це провокація Кремля, якою Росія в черговий раз грубо порушила основоположні норми і принципи міжнародного права та законодавства України. Підтримуючи це "голосування", Путін пішов на свідому провокацію, яка призведе до загострення ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в заяві представниці України в тристоронній контактній групі Ірини Геращенко, яка повідомила, що українська сторона скликала екстрене засідання ТКГ по Донбасу у зв'язку з "виборами" в ОРДЛО, повідомляє ONLINE.UA.

Геращенко підкреслила, що псевдовибори в так званих "ЛНР" і "ДНР" зірвуть і без того крихкий процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Незважаючи на засудження світової спільноти і міжнародних організацій з приводу нелегітимного характеру зазначених псевдовиборів і невизнання їх результатів, Кремль свідомо пішов на загострення ситуації на сході України, що призведе до нових жертв.

"Ми вимагаємо негайного позачергового скликання ТКГ і звертаємося до країн-членів нормандського формату з проханням провести спеціальні консультації з вимогою до РФ відмовитися від руйнівних сценаріїв дестабілізації ситуації на Донбасі", - йдеться в заяві Геращенко.

Слід зазначити, що в багатьох країнах світу засудили "вибори" в ОРДЛО, які проводить Росія. В СБК та РНБО України попередили про кримінальну відповідальність за організацію і проведення так званого "голосування" на окупованому Донбасі, нагадавши, що ще до цих фейкових "виборів" в Москві вже призначили ватажків самопроголошених республік - в "ЛНР" Леоніда Пасічника, в "ДНР "Дениса Пушиліна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО жорстко відреагували на "вибори" в ОРДЛО, запевнивши, що Альянс не визнає їх результатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?