Вибухи на арсеналах: стало відомо, скільки військових притягнули до відповідальності
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибухи на арсеналах: стало відомо, скільки військових притягнули до відповідальності

Вибухи на арсеналах: стало відомо, скільки військових притягнули до відповідальності
Джерело:  online.ua

За вибухи на складах боєприпасів в Україні за останні три роки 75 військових притягнули до відповідальності, серед них 20 генералів.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє ONLINE.UA.

"Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи зі Сватова, ми багато змінили. І до відповідальності притягували. Я притягнув 75 осіб до відповідальності, в тому числі - понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми - зараз ніхто не хоче займати ці посади", - сказав він.

За словами Полторака, кадрові проблеми на військових арсеналах виникли ще і через відсутність "гарного фінансування", без якого забезпечити надійну охорону арсеналу дуже важко. Глава Міноборони України підкреслює, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність за бази боєприпасів, усвідомлюючи брак коштів на охорону. Полторак також відзначив, що через проблеми з фінансуванням більшість арсеналів повинні були закрити ще в 2014 році.

Нагадаємо, за останні три роки в Україні чотири рази вибухали військові арсенали. У 2015 році вибухи сталися на складі боєприпасів в Сватово Луганської області, в березні 2017 року - в Балаклії Харківської області, восени минулого року - в Калинівці під Вінницею, а в жовтні 2018 року - під Ічнею Чернігівської області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міноборони назвали можливу причину вибухів під Ічнею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?