Спливаючі хмари та потужний ураган: NASA показало нове видовищне фото з Юпітера
Категорія
Технології
Дата публікації

Спливаючі хмари та потужний ураган: NASA показало нове видовищне фото з Юпітера

Спливаючі хмари та потужний ураган: NASA показало нове видовищне фото з Юпітера
Джерело:  online.ua

Дослідницький апарат "Юнона" здійснив нове зближення з Юпітером. Під час зближення були зроблені нові видовищні фото, на яких показано, що відбувається на газовому гіганті, повідомляє ONLINE.UA.

На сайті NASA опублікували новий видовищний знімок з Юпітера, який був зроблений 29 жовтня. На ньому видно кілька яскраво-білих "спливаючих" хмар і потужний ураган, відомий як білий овал.

Нагадаємо, Юпітер є найбільшою планетою в Сонячній системі. Його маса в два рази більша за масу всіх інших планет, супутників, комет і астероїдів в нашій системі разом узятих. Відмінною рисою Юпітера є закручені смуги хмар, які формуються під впливом дуже швидкого обертання газового гіганта навколо своєї осі.

Для вчених до цих пір залишається загадкою, наскільки глибоко до поверхні планети проходять ці хмари. Вважається, що так зване Велика червона пляма - величезна буря на Юпітері, виявлена на його поверхні ще в 1664 році, постійно скорочується і зменшується в розмірах. Але навіть зараз ця масивна штормова система перевершує розміри Землі приблизно в два рази.

Раніше ONLINE.UA публікував видовищне відео з Юпітера, на якому відображено рух хмар над газовим гігантом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?