ЄС та ООН підписали багатомільйонну угоду щодо підтримки Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС та ООН підписали багатомільйонну угоду щодо підтримки Донбасу

ЄС та ООН підписали багатомільйонну угоду щодо підтримки Донбасу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган і постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані підписали угоду про Програму Євросоюзу з підтримки сходу України на 50 млн євро, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Мені надзвичайно приємно бути тут і підписати угоду, яка має на меті допомогти людям на сході. Ми підписали програму, яка підтримає майбутнє сходу України", - сказав Ган під час заходу у Києві.

Він також пояснив,що ця програма допоможе внутрішньо переміщеним особам, університетам, які виїхали на підконтрольну владі України територію, та підприємцям.

Варто зазначити, що 9 листопада Йоганнес Ган прибув до України з офіційним візитом. Він вже зустрівся з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і поклав квіти до меморіалу пам’яті Небесної сотні.

Нещодавно влада Євросоюзу повідомила, що виділення нової програми макрофінансової допомоги неможливе до відновлення кредитування МВФ. Зокрема, Єврокомісія і Європейська служба зовнішніх зв’язків перевірятимуть дотримання Україною попередніх умов протягом процесу і оприлюднить свої висновки, а в разі недотримання Україною умов Єврокомісія зможе тимчасово призупинити або скасувати виплату.

Як повідомляв ONLINE.UA, Порошенко прогнозує надання Україні макрофінансової допомоги від Євросоюзу протягом найближчих тижнів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?