"Л/ДНР" немає місця в мирному плані: Волкер розповів, як Росія зриває Мінські угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

"Л/ДНР" немає місця в мирному плані: Волкер розповів, як Росія зриває Мінські угоди

"Л/ДНР" немає місця в мирному плані: Волкер розповів, як Росія зриває Мінські угоди
Джерело:  online.ua

Росія створила нелегітимні "ЛНР" і "ДНР", щоб силою контролювати український Донбас. Москва продовжує дотувати корумпованих лідерів ОРДЛО, вчить і озброює незаконні збройні формування, наочно зриваючи Мінські угоди.

Про це написав у соцмережі спецпредставник Держдепу США Курт Волкер, повідомляє ONLINE.UА.

Волкер полчеркнул, що бутафорські "вибори", які напередодні за підтримки Росії були проведені в ОРДЛО, повністю зривають дипломатичний прогрес на Донбасі. Цьому мають намір протистояти США, мета яких - допомогти людям на сході України, про яких "піклується", як вона стверджує, Росія.

"Мета США на сході України - допомогти людям, про яких Росія" піклується ", як вона стверджує, та допомогти виконати зобов'язання, на які Росія погодилася. Ми хочемо допомогти Росії виконати обіцяне. Людям на Донбасі буде краще в об'єднаній мирної Україні, ніж у другорядною поліцейській державі, керованим шахраями і бандитами, яким платять з кишені російських платників податків ", - написав Волкер.

Він навів цілу таблицю фактів, подверждает зрив Росією Мінських угод, в яких немає місця так званим "ЛНР" і "ДНР". У цій таблиці Волкер зазначив, як слова російської сторони не збігаються з її діями.

Факти порушення Росією Мінських угод 

Зокрема, там зазначено, що Росія не здійснила негайного двостороннього припинення застосування зброї, не змогла забезпечити постійний моніторинг на російсько-українському державному кордоні та контроль з боку ОБСЄ, не змогла вжити заходів для поліпшення гуманітарної ситуації на Донбасі, не змогла негайно звільнити всіх заручників і незаконно затриманих осіб.

Волкер підкреслив, що США продовжать вживати всіх заходів, щоб мирний план по Донбасу, прописаний в Мінських угодах, був реалізований. А для цього, за словами представника Держдепу США, необхлдім введення миротворчої місії ООС на Донбас.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Україна скликала екстрене засідання ТКГ Донбасом через "вибори" в ОРДЛО. Офіційний Київ назвав це "голосування" свідомою провокацією Путіна, яка призведе до загострення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?