Лондон готовий до "інших" відносин з Москвою: Тереза ​​Мей виступила з несподіваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Лондон готовий до "інших" відносин з Москвою: Тереза ​​Мей виступила з несподіваною заявою

Лондон готовий до "інших" відносин з Москвою: Тереза ​​Мей виступила з несподіваною заявою
Джерело:  independent.co.uk

Велика Британія готова до "інших" відносин з Росією, якщо Москва проявить ознаки готовності до співпраці з Лондоном.

Про це йдеться в заяві прем'єр-міністерки Великої Британії Терези Мей, з якою вона має намір виступити на банкеті лорда-мера лондонського Сіті 12 листопада, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на The Independent.

У поширеній ЗМІ заяві Терези Мей зазначено, що Британія "готова відповісти в доброзичливому ключі" Москві, якщо з'являться ознаки готовності до співпраці з боку Росії і її зацікавленості в міжнародній стабільності. У тексті також йдеться про те, що Лондон відкритий до діалогу з Москвою, якщо Росія відмовиться від нападів, які підривають міжнародні договори і безпеку.

Нагадаємо, відносини між Великою Британією і Росією ускладнилися після отруєння колишнього російського офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері. Лондон покладає відповідальність за замах на життя Скрипалів на Росію, яка використовувала нервово-паралітичну речовину "Новачок" для здійснення хімічної атаки.

У відповідь Росії на хіматаку Лондон і інші країни Європи вислали багато російських дипломатів. Також британська прем'єрка повідомляла, що була проведена найбільша колективна висилка російських офіцерів розвідки, що грунтовно погіршило здатності російського ГРУ проводити розвідку на Заході.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Росії категорично спростовують всі звинувачення на свою адресу у справі Скрипаль. У Кремлі всі доводи Лондона називають необґрунтованими і неприпустимими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?