Послання всім країнам: Фінляндія звинуватила Росію в атаці на НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Послання всім країнам: Фінляндія звинуватила Росію в атаці на НАТО

Послання всім країнам: Фінляндія звинуватила Росію в атаці на НАТО
Джерело:  online.ua

Під час найбільших в історіі військових навчань НАТО стався масштабний збій в роботі системи навігації GPS, за яким може стояти Росія. Про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля, передає ONLINE.UА з посиланням на Yle.

Фінська влада переконана, що збій системи навігації під час Trident Juncture, був навмисним. Він став "посланням Росії всім країнам", які брали участь в навчаннях НАТО, підкреслив Сіпіля.

Про атаку Росії на НАТО також заявив і президент Фінляндії Саулі Нііністе. Він закликав провести розслідування і встановити, хто стоїть за перешкодами в роботі навігаційної системи під час навчань НАТО.

"Я вірю, що є технічні засоби, за допомогою яких можна визначити джерело втручання", - підкреслив Нііністе, нагадавши, що масштабний збій в системі навігації GPS стався 25 жовтня, в перший день навчань НАТО Trident Juncture.

Слід зазначити, що Росія висловлювала невдоволення навчаннями НАТО, які анонсували як найбільші в історії з часів холодної війни. У Москві розцінили їх як демонстрацію сили, пригрозивши відповіддю.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія влаштувала зухвалу провокацію проти НАТО під час військовий навчань Trident Juncture.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?