Ні дня без скандалу: Меркель жорстко розкритикувала нову витівку Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Ні дня без скандалу: Меркель жорстко розкритикувала нову витівку Трампа

Ні дня без скандалу: Меркель жорстко розкритикувала нову витівку Трампа
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп відмовився відвідати форум миру в Парижі, у якому 11 листопада брали участь десятки глав держав та урядів, що прибули до Франції на запрошення Еммануеля Макрона для відзначення сторіччя завершення Першої світової війни, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Американський лідер, який постійно пропагує ідею "Америка передусім" та заявляє, що гордий бути націоналістом, проігнорував подію. Повідомляється, що він вилетів з Парижа до Вашингтона невдовзі після відкриття форуму.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, відкриваючи Паризький форум миру, жорстко розкритикувала нову витівку голови Білого дому.

"Деякі сили у світі викликають тривогу своєю готовністю просувати власні інтереси та ігнорувати зв’язки, які підтримували мир у світі після Другої світової війни", - зауважила вона.

 Варто зазначити, що її заява перегукувалася із озвученою раніше того ж дня заявою Еммануеля Макрона, який попередив про небезпеку націоналізму та засудив ідею "власних інтересів передусім".

До слова, президенти Росії Володимир Путін та Туреччини Реджеп Таїп Ердоган були серед лідерів, які слухали промови Меркель, Макрона та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

Як повідомляв ONLINE.UА,  Путіну і Трампу все ж вдалося поговорити в Парижі. Російський глава повідомив, що розмова з президентом США була хорошою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?