Без цього бюджет на 2019 рік не підпишу: Порошенко виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Без цього бюджет на 2019 рік не підпишу: Порошенко виступив з гучною заявою

Без цього бюджет на 2019 рік не підпишу: Порошенко виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що не підпише бюджет країни на 2019 року, якщо в ньому не буде 100% забезпечена субсидія всім українцям, які її потребують.

Про це він заявив під час Ради регіонального розвитку, повідомляє ONLINE.UА.

Порошенко прокоментував рішення уряду про підвищення ціни на газ для населення на вимогу МВФ. За словами українського лідера, тоді український уряд "стояв на розтяжці" між поганим і дуже поганим, але підкреслив, що без підвищення тарифів не можна було обійтися.

У своїй промові Порошенко пояснив, що кредити МВФ важливі для України, так як поточний стан економіки, хоч і дозволив б країні перейти на власні сили і відмовитися від міжнародних кредитів, але не дозволяє виплачувати старі борги. Він підкреслив, що більша частка кредитів йде на погашення попередніх боргів, а не на "проїдання".

"У контексті питання про тарифи ... я спілкувався з урядом і моя принципова позиція захистити людей, вдосконалити і розширити систему субсидій, збільшити кошти на її виконання. Жодна бідна і незахищена людина не повинна постраждати, не повинна платити більше. Зараз потрібно на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх потребує. Це принципова позиція, щодо формування бюджету 2019 року до другого читання. Підкреслюю, якщо цієї позиції не буде в бюджеті, якщо її не врахують при підготовці в парламенті, - я бюджет цей не підпишу", - заявив український лідер.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що президент Петро Порошенко заявив, що Україна взяла на себе обов'язки зрівняти внутрішні і зовнішні ціни на газ ще в 2008 році, за підписом прем'єр-міністра того часу. Він підкреслив, що розрахунки за старими кредитами зараз складають 54 млрд доларів боргу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?