Залишимося найбіднішими: Порошенко здивував резонансною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Залишимося найбіднішими: Порошенко здивував резонансною заявою

Залишимося найбіднішими: Порошенко здивував резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві заявив, що темпи економічного зростання в Україні недостатні для відновлення рівня добробуту населення, передає ONLINE.UA.

"Хоча ми і відновили економічне зростання, але темпи його нині недостатні, щоб люди відчули в усіх без винятку регіонах і соціальних прошарках, щоб ми перестали бути однією з найбідніших країн Європи", - сказав Порошенко.

Варто зазначити, що український лідер визнав поганим, але вимушеним рішення Кабміну про підвищення тарифів на газ для населення.За словами Порошенка, уряд не мав вибору між добрим і поганим сценарієм.

"Уряд стояв на розтяжці між поганим і дуже поганим - між підвищенням тарифів і потужним ударом по макрофінансовій і макроекономічній стабільності держави. А це і курс, і дефіцит бюджету, і вчасні виплати пенсій та зарплат, фінансування армії, сектора безпеки. Це вибір між Сциллою і Харибдою. Чи можна було обійтися без підвищення тарифів? Навряд, бо для стабільності і розвитку економіки потрібен транш МВФ", - додав Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Порошенко прогнозує надання Україні макрофінансової допомоги від Євросоюзу протягом найближчих тижнів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?