Порошенко поставив завдання змінити Конституцію після "виборів" в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко поставив завдання змінити Конституцію після "виборів" в ОРДЛО

Порошенко поставив завдання змінити Конституцію після "виборів" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Після фейкових "виборів" в ОРДЛО до Конституції України потрібно внести зміни, спрямовані на захист дезентралізаціі. Таке завдання поставив президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку, яка відбулася 12 листопада в Києві, повідомляє ONLINE.UА.

Порошенко підкреслив, що ключовим елементом його діяльності як президента є реформа децентралізації. Він нагадав, що вже підготовлені зміни до Конституції, які повинні забезпечити конституційну підтримку змін до децентралізації, але в головний документ країни потрібно ще внести зміни, які "дозволять рішуче продовжити наступ на захист децентралізації, забезпечуючи їм конституційний фундамент".

Український глава додав, що нові зміни до Конституції Україні не вдасться прийняти до 1 січня 2019 року, так як це довга процедура, що вимагає двох сесія, але їх можна внести з 1 січня 2020 або 2021 року.

"Наш рух вперед має бути таким, коли ніхто нас не зупинить. Тому децентралізація - це не тільки перерозподіл грошей на місця на задоволення найнагальніших потреб громад, це і прийняття політичних і владних рішень, це чіткий розподіл відповідальності", - заявив Порошенко.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Порошенко пригрозив не підписати бюджет України на 2019 рік, якщо він не буде на 100% забезпечений субсидіями для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?