ФСБ заявила, що піймала українського "шпигуна Вову" - реакція СБУ
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ заявила, що піймала українського "шпигуна Вову" - реакція СБУ

ФСБ заявила, що піймала українського "шпигуна Вову" - реакція СБУ
Джерело:  online.ua

В Управлінні ФСБ РФ по Краснодарському краю стверджують, що затримали громадянина України Юрія Пермякова, який нібито шпигував у Росії за дорученням української Служби безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

За словами представників російських спецслужб, чоловік працював під псевдонімом "Вова".

У ФСБ переконують, що українець був завербований на підконтрольній Києву частині Луганської області співробітником регіонального Управління СБУ з метою отримання інформації про пересування військової техніки на території півдня Росії.

 "Працюючи в таксі і постійно відвідуючи нашу країну, Пермяков Ю.С. мав усі можливості добувати таку інформацію, однак виконати завдання не встиг... Після затримання Пермяков дав докладні пояснення про співпрацю з СБУ і поставлених йому завданнях", - заявили у ФСБ.

Вказано, що після цього його видворили із Росії і заборонили в'їзд.

У Службі безпеки України заявили, що подібна інформація не відповідає дійсності.

"У Росії постійно затримують якихось людей і звинувачують їх у шпигунстві на користь України, але це неправда", - сказала речник відомства Олена Гітлянська.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році.  На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?