"Розгортається війна": Угорщина виступила зі скандальною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Розгортається війна": Угорщина виступила зі скандальною заявою

"Розгортається війна": Угорщина виступила зі скандальною заявою
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що економічну співпрацю між Євросоюзом та Росією необхідно повністю відновити, аби зупинити торгову війну, що розгортається на міжнародній арені, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу уряду.

"Війна розгортається у світовій торгівлі, і відповідно, в чітких економічних інтересах Європи буде відновити її співпраця з Євразією, що здебільшого означає Росію", - сказав Сійярто.

За його словами, лідери Європейського Союзу раніше підтримували створення зони вільної торгівлі "від Лісабона до Владивостока".

 "Однак ми повинні визнати, що ми далекі від досягнення цього сьогодні. Економічні та торговельні відносини між Росією та Європою зараз рухаються в надзвичайно поганому напрямку. Слід визнати, що існує значне російсько-європейське економічне співробітництво, але воно базується на подвійних стандартах, оскільки під поверхнею компанії із західноєвропейських країн укладають великі угоди з російськими підприємствами", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ України  Павло Клімкін назвав "абсолютно неадекватним" рішення угорської влади вислати українського консула  з Угорщини у відповідь на видворення угорського консула з Берегового.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?