Чим небезпечна пізня вечеря: вчені прийшли до нового висновку
Категорія
Технології
Дата публікації

Чим небезпечна пізня вечеря: вчені прийшли до нового висновку

Чим небезпечна пізня вечеря: вчені прийшли до нового висновку
Джерело:  online.ua

Пізня вечеря небезпечна для здоров'я людини - прийом їжі пізно увечері викликає проблеми з серцем і може привести до цукрового діабету. До такого висновку прийшли вчені Колумбійського університету, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Live Science.

Дослідники провели обстеження серед 13 тисяч людей у віці від 18 до 76 років. В ході наукової роботи вони виявили захворювання добровольців, а також їх переваги в їжі і час прийому їжі. Крім цього, у респондентів протягом певного часу щодня вимірювали тиск, рівень цукру та інших метаболітів в крові.

Як виявилося, більше половини учасників експеріменту третину денної норми їжі приймали після шостої вечора. У них було виявлено більш високий уровнь цукру в крові і великий показник інсулінорезистентності. Також протягом дня у них різко підвищувався тиск, що негативно позначалося на роботі серцево-судинної системи.

Підвівши підсумки дослідження, вчені прийшли до висновку, що пізня вечеря підвищує ризики розвитку гіпертонії на 29%, а преддіабета, після якого у 70% людей розвивається діабет другого типу - на 19%. Причиною тому, на думку медиків, є порушення біологічних процесів, пов'язаних зі зміною дня і ночі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що вчені назвали оптимальний вік, коли потрібно кидати палити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?