Євросоюз виступив з жорсткою заявою по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз виступив з жорсткою заявою по Донбасу

Євросоюз виступив з жорсткою заявою по Донбасу
Джерело:  online.ua

Влада ЄС заявила, що глибоко занепокоєна присутністю російського військового обладнання і особового складу в районах, які контролюють підтримувані РФ бойовики на Донбасі. Окрім того, в Євросоюзі вимагають, щоб Кремль припинив підживлювати конфлікт в ОРДЛО.

Про це йдеться у заяві делегації ЄС під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми знову закликаємо РФ негайно припинити підживлювання конфлікту шляхом надання фінансової та військової допомоги збройним формуванням. Ми глибоко занепокоєні інформацією про присутність російського військового обладнання та особового складу у районах, які контролюють підтримувані Росією збройні формування", - підкреслили в ЄС.

Окрім того, зазначається, що тривалість економічних санкцій ЄС проти РФ пов’язана з повним виконанням Мінських домовленостей. Також делегація ЄС наголосила, що рішуче засуджує дії Росії.

"Так звані "вибори" є ще одним кричущим порушенням міжнародного права та українського законодавства, Мінських угод, і ми вважаємо їх ніякими та такими, що не мають жодної юридичної сили", - йдеться у заяві.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше радник російського президента по Донбасу Владислав Сурков привітав нових ватажків "ЛНР" і "ДНР" з перемогою на фейкових "виборах" в ОРДЛО. Він в черговий раз підтвердив підтримку кремлівських маріонеток на псевдовиборах на окупованому Донбасі, яких Москва призначила ватажками підконтрольних їй терористичних організацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?