В Британії пояснили, що підірвало сили та можливості російської розвідки
Категорія
Світ
Дата публікації

В Британії пояснили, що підірвало сили та можливості російської розвідки

В Британії пояснили, що підірвало сили та можливості російської розвідки
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей заявила, що можливості російської розвідки значно ослабли внаслідок реакції Заходу на застосування нервового агента проти колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в Англії, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Спільно з нашими союзниками, у відповідь на напад у Солсбері, ми cкоординували найбільше колективне вислання російських спецслужб, що суттєво знижує здатність російської розвідки на довгі роки, а наші правоохоронні органи через кропіткі розслідування та співпрацю з нашими союзниками, знайшли незаперечні докази того, що дозволило нашій Королівській прокуратурі висунути звинувачення проти відповідальних осіб", - сказала Мей.

Окрім того, політикиня підкреслила, що країна залишається відкритою "до інших відносин, в яких Росія відмовляється від атак, що підривають міжнародні договори та безпеку".

До слова, країни ЄС та США вигнали після атаки в Солсбері понад 100 російських дипломатів. Москва неодноразово заперечувала будь-яку причетність до нападу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше офіційна представниця МЗС РФ  Марія Захарова прокоментувала звинувачення Британії у справі Скрипаля,  закликавшит Лондон "перейти від інформаційних маніпуляцій" до практичної взаємодії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?