В США похвалилися, що можуть зупинити "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

В США похвалилися, що можуть зупинити "Північний потік-2"

В США похвалилися, що можуть зупинити "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

 У адміністрації американського лідера Дональда Трампа є багато інструментів для того, щоб зупинити газопровід "Північний потік-2". З даною заявою в Брюсселі виступив посол США в ЄС Гордон Сондленд, передає ONLINE.UA з посиланням на Berliner Morgenpost.

"Ми ще не використали всі інструменти, які могли б серйозно підірвати або зупинити проект... Європа не повинна в односторонньому порядку залежати від російського газу. Якщо ця філософія не буде прийнята і проект "Північний потік" продовжиться, то у президента (Дональда Трампа) є багато інших інструментів у розпорядженні, я зараз не буду перераховувати всі, аби спробувати приборкати та зупинити проект", - сказав Сондленд.

 Окрім того, американський дипломат заперечив, що за цими зусиллями стоїть власний інтерес США щодо продажу скрапленого природного газу. За його словами, залежність від російського газу є геополітично помилковою.

"Ми не хочемо, щоб хтось посеред зими відключив газ, коли вибухне політична криза...Якщо енергопостачання Європи буде вразливим, від цього постраждають і США. Настільки сильними є трансатлантичні відносини: ми як сіамські близнюки", - додав посол.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін пообіцяв американському лідеру Дональду Трампу, що  Росія збереже транзит російського газу через Україну  після будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?