"Злякалися Путіна?": чим закінчився гучний шпигунський скандал в Австрії
Категорія
Світ
Дата публікації

"Злякалися Путіна?": чим закінчився гучний шпигунський скандал в Австрії

"Злякалися Путіна?": чим закінчився гучний шпигунський скандал в Австрії
Джерело:  online.ua

Гучний шпигунський скандал, який розгорівся в Австрії декілька днів тому, закінчився для всіх доволі несподівано - суд Зальцбурга відхилив клопотання прокуратури про арешт до початку судового процесу австрійського полковника, який понад 20 років шпигував на користь ГРУ Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на Kronen Zeitung.

У клопотанні вказано, що австрійський полковник, ймовірно, порушив параграфи 252 та 256 Кримінального кодексу Австрії: про розголошення державної таємниці і про розвідувальну діяльність на користь іноземної держави.

"70-річному військовому пенсіонерові заборонили мати контактів з представниками армії. За даними преси, затриманий зізнався у шпигунській діяльності проти Австрії на користь Росії. За свою шпигунську діяльність офіцер заробив 300 тисяч євро", - сказано в повідомленні.

 В мережі бурхливо обговорюють такий несподіваний хід подій.

"Злякалися Путіна?; чесно кажучи, ніхто не здивований, що все розвивається саме так - позиція Австрії і її політичні симпатії усім давно відомі; дружба Курца з Путіним дає про себе знати; прогнулися - що тут ще скажеш; здається мені, це тільки початок скандалу", - пишуть користувачі соцмереж в коментарях до новини.

До слова, 11 листопада австрійські правоохоронці повідомили про ще одного російського шпигуна, який передавав Москві секретну інформацію. Прокуратура з протидії економічним злочинам та корупції вже рік веде справу стосовно контррозвідника.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, на весіллі якої недавно танцював Путін, скасувала запланований на початок грудня візит до Росії, але при цьому висловила надію на те, що справа про шпигунство не вплине на двосторонні відносини Росії і Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?