Україна, Литва та Польща придумали, як зупинити агресію РФ в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна, Литва та Польща придумали, як зупинити агресію РФ в Азовському морі

Україна, Литва та Польща придумали, як зупинити агресію РФ в Азовському морі
Джерело:  УНН

Україна, Литва та Польща заявили, що G7 та Євросоюз повинні відреагувати на дії російських морських портів в Азовському морі. Санкції мають бути запроваджені через їхню взаємодію з портами на території окупованого Криму - саме санкції можуть зупинити агресію РФ в цьому регіоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.

Зазначається, що агресивні дії Росії в Азовському морі засуджує кінцевий документ ІХ сесії Асамблеї членів Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща.

"Асамблея закликає країни-члени Європейського Союзу та країни-члени Великої Сімки запровадити санкції проти російських морських портів в Азовському морі через їхню незаконну взаємодію з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму, які були закриті українською владою", - сказано в документі.

Окрім того, країни висловили підтримку резолюції Європейського парламенту від 25 жовтня 2018 року щодо ситуації в Азовському морі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 жовтня Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі. Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?