На межі зриву: що відомо про зустріч Порошенко з єпископами УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

На межі зриву: що відомо про зустріч Порошенко з єпископами УПЦ МП

На межі зриву: що відомо про зустріч Порошенко з єпископами УПЦ МП
Джерело:  online.ua

Речник Київської Патріархії, архієпископ Євстратій Зоря повідомив, що президент Петро Порошенко досі не провів зустріч з єпископами Української православної церкви Московського патріархату, передає ONLINE.UA.

Окрім того, він оприлюднив заяву представників президента, які наполягали на зустрічі в "Українському домі" 13 листопада о 14.00. Що цікаво, канцелярія Київської митрополії розіслала запрошення на зазначену зустріч з президентом у актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

За словами Зорі, проведення зустрічі не на території Лаври було "основною можливістю". Він пише, що канцлер МП в Україні митрополит Антоній Паканич "спеціально" розіслав запрошення на зустріч у Лаврі, хоча це місце не було погоджене.

Митрополит УПЦ МП Олександр (Драбинко) повідомив, що не знає чи дійсно зустріч з президентом зірвалася.

Представники Української православної церкви Московського патріархату стверджують, що президент Петро Порошенко відмовився провести з ними зустріч на території Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, раніше український лідер Петро Порошенко заявив, що російській церкві немає чого робити в Україні і закликав її представників повертатися назад в Росію. З даною жорсткою заявою він виступив на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше архієпископ Тельміський Іов заявив, що  в Україні фактично не існує УПЦ Московського патріархату, оскільки Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?