"Замах на Україну - це замах на нас": в Польщі виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Замах на Україну - це замах на нас": в Польщі виступили з гучною заявою

"Замах на Україну - це замах на нас": в Польщі виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Замах на незалежність та територіальну цілісність України є замахом на безпеку Польщі. З даною заявою виступив спікер Сейму Польщі Станіслав Карчевський на міжпарламентській асамблеї Польщі, Литви та України у Вільнюсі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

"Ми визнаємо непорушними незалежність і територіальну цілісність України, а будь-який замах на них - це замах на нашу власну безпеку", - підкреслив він.

Зазначається, що в ході міжпарламентської асамблеї, що завершилася у вівторок, парламентарі Польщі, Литви та України обговорили питання безпеки, Східного партнерства та п’ятої річниці подій на київському Майдані. Окрім того, делегації порушили також питання гібридних загроз, боротьби з пропагандою та співробітництва у військовій та енергетичній сферах.

Спікер ВРУ Андрій Парубій підкреслив, що наслідки від агресії Росії в Україні відчують також ті, хто має спільний кордон з Російською Федерацією.

"Ця агресія може мати багато форм. Це може бути гібридна, енергетична, економічна, інформаційна, а також гуманітарна агресія", - додав український політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі  Матеуш Моравецький заявив, що необхідно забезпечити реальну незалежність Європи від російського газу, оскільки зараз РФ активно намагається монополізувати ринок ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?