Росія створює на Донбасі друге Придністров'я: Москва зірвала засідання ТКГ по "виборам" в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія створює на Донбасі друге Придністров'я: Москва зірвала засідання ТКГ по "виборам" в ОРДЛО

Росія створює на Донбасі друге Придністров'я: Москва зірвала засідання ТКГ по "виборам" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Російська сторона зірвала екстрене засідання ТКГ в Мінську по "виборам" на Донбасі, яке ініціювала Україна. Тим самим у Путіна в черговий раз підтвердили, що Росія взяла на себе всю відповідальність за псевдовибори в ОРДЛО та їх руйнівні наслідки, чим довели, що Кремль намагається створити на Донбасі друге Придністров'я.

Про це написала перша заступниця голови Верховної Ради України, представниця України в ТКГ Ірина Геращенко в соцмережі, повідомляє ONLINE.UА.

Геращенко уточнила, що Росія направила ОБСЄ лист з відмовою брати участь у засіданні ТКГ, так як "не бачить необхідності". Цими діями Москва робить ставку на зрив мирних переговорів, нахабно демонструючи, що не повернеться до них до президентських виборів в Україні.

"Росія робить ставку на зрив мирних переговорів і нахабно демонструє, що до президентських виборів в Україні, на яких вона прагне побачити у якості переможця не Порошенко, ніяких зрушень в мирних переговорах не буде. Росія прагне дестабілізації на фронті і в цілому в Україні. Росія дає зрозуміти, що ніякого прогресу у звільненні заручників і політв'язнів не буде. Росія бачить долю окупованого Донбасу як сіру зону, йде на заморожений конфлікт і створює там друге Придністров'я. Ось чим обернулися для жителів Донбасу крики «Путін, прийди!»", - написала Геращенко.

На ці нахабні дії Москви будуть введені нові санкції. За словами Геращенко, Україна буде мобілізувати всі зусилля спільно з європейськими та американськими партнерами на посилення обмежень проти РФ.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Мінську відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу, на якому російська сторона заявила, що визнає фейкові "вибори" в ОРДЛО, які там пройшли 11 листопада. Тим самим, Росія публічно видала мандат на війну на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?