Образилися: Москва погрожує бойкотувати масштабний форум в Давосі
Категорія
Політика
Дата публікації

Образилися: Москва погрожує бойкотувати масштабний форум в Давосі

Образилися: Москва погрожує бойкотувати масштабний форум в Давосі
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що російські держслужбовці і компанії з державною участю можуть відмовитися від відвідування Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у швейцарському Давосі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

За його словами, Росія піде на такий крок, якщо умови участі для ряду великих російських бізнесменів не будуть змінені.

Як відомо, організатори щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі не запросили на захід трьох російських бізнесменів, які перебувають під санкціями США. За попередніми даними, фактично відсторонені від участі в заході голова ВТБ Андрій Костін, власник групи "Ренова" Віктор Вексельберг і співвласник Rusal Олег Дерипаска.

"Костін, Дерипаска і Вексельберг з квітня перебувають у "чорному списку" Вашингтона - їм заборонено вести справи з громадянами США. Крім цього, усі їх активи на території Сполучених Штатів були заморожені", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум пройде в Давосі з 22 по 25 січня 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  британська влада анонсувала рішення про конфіскацію та замороження активів десятків російських олігархів. Обмежувальні заходи будуть прийняті відносно тих друзів Путіна, які не підтвердили законність свого майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?