Прогрес на шляху до євроінтеграції: в ЄП прийняли важливий документ по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Прогрес на шляху до євроінтеграції: в ЄП прийняли важливий документ по Україні

Прогрес на шляху до євроінтеграції: в ЄП прийняли важливий документ по Україні
Джерело:  online.ua

Україна досягла прогресу на шляху до європейської інтеграції з важливими досягненнями після підписання Угоди про асоціацію з ЄС в 2014 році.

Про це йдеться в звіті комітету із закордонних справ ЄС щодо імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сайт Європарламенту.

"З моменту підписання Угоди про асоціацію в 2014 році Україна здійснила більше проєвропейських реформ, ніж за всі попередні роки незалежності України, але потрібні додаткові зусилля, страждає громадська підтримка модернізації та реформ", - йдеться в опублікованому документі, який був прийнятий на засіданні комітету ЄП (за - 41 голос, проти - 9).

Європарламентарі в звіті підкреслили, що Україна досягла значного прогресу в реформуванні сфер енергетики, охорони здоров'я, пенсійного забезпечення, освіти, державного управління та децентралізації, а також в сферах банківської та макроекономічної стабілізації. У цьому ж документі високо оцінили співпрацю України з Європою в енергетичному секторі, що підтверджують реформи на ринку газу і електроенергії.

"Оскільки Україна грає вирішальну роль в європейській енергетичній мережі, депутати ЄП засуджують будівництво трубопроводу "Північний потік-2", оскільки це політичний проект, який створює загрозу європейській енергетичній безпеці. Тому вони закликають його скасувати", - йдеться в доповіді.

Крім цього європарламентарі відзначили, що на сьогоднішній день головним завданням України з євроінтеграції є боротьба з корупцією та олігархами, проведення реформ децентраліціі, модернізація судової системи країни, яка залишається неефективною, корумпованою і політично залежною.

Оприлюднений звіт по Україні буде представлений під час грудневого пленарного засідання всіх палат в Страсбурзі, де за нього буде проведено голосування.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні підготовлено президентський закон про внесення змін до Конституції щодо закріплення стратегічного курсу України на вступ до ЄС і НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?