Меркель виступила за створення армії для захисту від Росії і США: Трамп жорстко відповів
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель виступила за створення армії для захисту від Росії і США: Трамп жорстко відповів

Меркель виступила за створення армії для захисту від Росії і США: Трамп жорстко відповів
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею про створення спільної армії Європи для захисту від зовнішніх загроз. Вона заявила, що європейці давно повинні взяти свою долю у власні руки.

Про це Меркель заявила напередодні на пленарній сесії Європарламенту, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу канцлерки ФРН.

"Часи, коли ми покладалися на інших, пройшли. Це означає, що ми як європейці повинні взяти свою долю у власні руки ... Нам слід - я говорю це абсолютно свідомо, спираючись на розвиток подій останніх днів - нам слід працювати над ідеєю створення справжньої європейської армії", - заявила Меркель, підтримавши ідею Макрона про створення армії Європи для захисту від Росії, США і Китаю.

Говорячи про створення загальноєвропейської армії, Меркель додала, що єдина армія Європи продемонструвала б всьому світу, що між її країнами ніколи не буде війни, але при цьому вони зможуть самостійно захищатися від зовнішніх загроз.

Президент США Дональд Трамп жорстко відреагував на ідею Макрона про створення армії Європи, яку підтримала Меркель. Він написав різкий твіт в соцмережі, нагадавши в ньому про Першу та Другу світові війни.

"Еммануель Макрон пропонує створити свою власну армію для захисту Європи від США, Китаю і Росії. Але згадайте про Німеччину під час Першої і Другої світових воєн, чим це закінчилося для Франції? Вони були змушені вчити німецьку мову в Парижі, до того як туди прийшли США. Платіть за НАТО чи ні!" - написав Трамп.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Трамп поставив на місце Макрона в ідеї щодо створення армії Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?