Кримський скандал: в Чехії вимагають відставки прем'єр-міністра
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримський скандал: в Чехії вимагають відставки прем'єр-міністра

Кримський скандал: в Чехії вимагають відставки прем'єр-міністра
Джерело:  online.ua

Через резонансний Крамський скандал з сином прем'єр-міністра Чехії Андрія Бабіша, главу чеського уряду можуть достроково відправити у відставку. Чеські депутати закликали Бабіша добровільно залишити посаду, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Novinky.cz.

Перед тим, як Бабіш добровільно піде у відставку, соціал-демократи вимагають, щоб він дав роз'яснення з приводу насильного вивезення сина в окупований Крим, щоб приховати його від корупційного розслідування.

Чеські ЗМІ відзначають, що опозиціонери розглядають добровільну відставку Бабіша по "словацькому сценарію", тобто пропонують, щоб новим прем'єром Чехії став наступник чинного глави уряду з правлячої партії ANO. Якщо в ANO не погодяться на план соціал-демократів, то можливий розпуск парламенту, що призведе до дострокових виборів у Чехії.

Нагадаємо, раніше син Андрія Бабіша повідомив, що в 2017 році його насильно вивезли до окупованого Криму, щоб "сховати" від резонансного розслідування можливих корупційних дій батька, який є прем'єр-міністром Чехії. Бабіш спростував заяву свого сина, якого назвав психічно хворим.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що МЗС України розкритикувало візит словацького депутата Петера Марчека в анексований Росією Крим, зазначивши, що його заяви про "історичну приналежність Криму Росії" є нікчемними з правової точки зору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?