Кабмін хоче збирати більше податків з високих зарплат
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін хоче збирати більше податків з високих зарплат

Кабмін хоче збирати більше податків з високих зарплат
Джерело:  online.ua

Уряд запропонував Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. З даною заявою виступив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає ONLINE.UA.

"Ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тис грн буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат. Також пропонується встановити в законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на підприємствах", - сказав Рева.

 Він також зазначив, що поряд з цим пропонується посилити відповідальність за несплату ЄСВ. За словами міністра, 84 тис керівників підприємств отримують мінімальну зарплату в Україні, 20 тис з них - в Києві. Тоді як до зниження ставок ЄСВ в 2016 році з 38% до 22% цей показник становив 28 тисяч.

"Також 75% підприємств демонструють середню зарплату - до 4 тис грн, і це приватний сектор... Кваліфікована і некваліфікована праця оплачується за документами однаково", - зазначив він.

В Мінсоцполітики прогнозують, що додаткові надходження в бюджет від таких заходів можуть становити до 10 млрд грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в  Мінфіні України запевнили, що грошей в бюджеті на підвищення зарплат і пенсій досить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?