Відповідь Росії на шпигунство: канцлер Австрії здивував несподіваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Відповідь Росії на шпигунство: канцлер Австрії здивував несподіваною заявою

Відповідь Росії на шпигунство: канцлер Австрії здивував несподіваною заявою
Джерело:  online.ua

Австрія збереже діалог і співробітництво з Росією та не буде висилати російських дипломатів, незважаючи на шпигунський скандал. Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц, незважаючи на те, що провина екс-полковника в шпигунстві на користь Росії буде доведена, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Австрія хоче зберегти діалог з Росією, однак вважає шпигунство на своїй території неприйнятним. У нас чіткий погляд на цю справу, у нас чіткий погляд на Росію. Ми хочемо бути в діалозі. Ми переконані, що канали діалогу з Росією важливі, і ми переконані , що довгостроковий мир на нашому континенті можливий тільки з Росією, а не в конфронтації з нею", - заявив Курц, виступаючи у Відні.

Австрійський глава підкреслив, що Відень пам'ятає про те, що трапилося в Нідерландах і Великій Британії, вважаючи неприйнятним шпигунство з боку Росії у своїй країні. Курц додав, що влада Австрії боротимуться з цими діями з боку Москви, але не має наміру доводити до конфронтації.

"Ми чітко висловили нашу реакцію російській стороні та сповістили наших європейських партнерів. Тема відносин з Росією регулярно обговорюється на європейському рівні, окремих австрійських кроків в цьому напрямку, включаючи висилку дипломатів, не буде", - пояснив свою позицію Курц.

При цьому Курц зазначив, що справа по шпигунському скандалу дійде до обвинувального вироку - його буде винесено австрійському полковнику, який більше 20 років зливав інформацію російській розвідці. Також, за його словами, Австрія буде перевіряти, чи єдиний це випадок російського шпигунства в Австрії або ж є більші шпигунські мережі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що глава МЗС Австрії Карін Кнайсль також виступила за співпрацю з Росією, незважаючи на шпигунський скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?