Вчені назвали неочікувану користь кави
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені назвали неочікувану користь кави

Вчені назвали неочікувану користь кави
Джерело:  online.ua

В Інституті наукової інформації вчені прийшли до висновку, що кава знижує ризик захворіти діабетом другого типу, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert.

Вказано, що було проведено аналіз даних 185 210 осіб, які брали участь у 30 дослідженнях про каву. З'ясувалося, що 3-4 чашки кави в день значно знижують ризик діабету 2 типу. Цей показник зменшується на 25 відсотків у жінок і чоловіків.

Варто зазначити, що позитивний ефект показує і кава без кофеїну. За словами фахівців, напій має низку позитивних властивостей: протизапальний ефект, антиоксидантну дію, позитивний вплив на мікрофлору кишечника і навіть сприяє спалюванню жиру.

Нагадаємо, регулярне споживання кофеїну також знижує ризик розвитку розацеа (почервоніння на шкірі обличчя). До такого висновку прийшли учені Інституту Циндао в Китаї. Вказано, що для цього експерти оглянули понад 82 тисячі жінок. За весь період спостереження дослідники виявили майже 5 тисяч випадків розацеа.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Австралії з’явився заклад, в якому латте подають в авокадо; напій має назву аволатте. Авокадо розрізають навпіл, видаляють кісточку і м’якоть, потім в отриману ємність наливають каву. Кафе називає такий спосіб подачі «веганською чашкою».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?