Незважаючи на скандали: новий посол Угорщини в Україні виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Незважаючи на скандали: новий посол Угорщини в Україні виступив з гучною заявою

Незважаючи на скандали: новий посол Угорщини в Україні виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто виступив за незалежність і територіальну цілісність України, а також за ведення активного діалогу з Києвом щодо врегулювання проблемних питань.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає ONLINE.UА.

Ійдярто підкреслив, що Угорщина виступає за двосторонні відносини з Україною і буде шукати шляхи для їх розвитку.

"Посол Іштван Ійдярто підтвердив незмінну підтримку Угорщиною незалежності і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах і настрій його країни на розширення напрямків українсько-угорського співробітництва, перш за все в економічній та гуманітарній сферах. У цьому контексті угорською стороною висловлено зацікавленість у реалізації низки спільних проектів в Україні", - повідомила про вступ на посаду нового посла Угорщини в Україні прес-служба українського МЗС.

У свою чергу Бондар висловив готовність України співпрацювати з Угорщиною у контексті її ініціатив по Україні, спрямованих на поліпшення відносин і розвиток співробітництва.

Нагадаємо, між Києвом і Будапештом загострилися відносини на тлі мовного скандалу - в Угорщині звинуватили Україну в порушенні прав угорців в законі про освіту, згідно з яким освітній процес в навчальних закладах повинен проходити тільки на державній мові.

Через цей скандал влада Угорщини почала блокувати засідання Україна-НАТО, погрожуючи і надалі блокувати всі зустрічі України на рівні Європейського союзу і Альянсу. Цей конфлікт погіршив і паспортний скандал, що виник на закарпатті.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що влада Угорщини поставила крапку в скандалі з призначенням уповноваженого у справах українського Закарпаття. Офіційний Будапешт змінив назву посади свого представника в Україні, рішення про що було опубліковано в офіційному виданні Міністерства юстиції Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?