Участь Гриценка у вивезенні кримського «Беркута» з Майдану потрібно розслідувати, - генерал армії Маломуж
Категорія
Економіка
Дата публікації

Участь Гриценка у вивезенні кримського «Беркута» з Майдану потрібно розслідувати, - генерал армії Маломуж

Участь Гриценка у вивезенні кримського «Беркута» з Майдану потрібно розслідувати, - генерал армії Маломуж
Джерело:  УНН

Про те, що у разі підтвердження фактів слідством Анатолій Гриценко, кандидат у президенти України, може понести кримінальну відповідальність за вивезення спецпідрозділів «Беркута» з Майдану в Києві на територію Криму в лютому 2014 року, заявив генерал армії Микола Маломуж, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України в програмі «Вечірній тепловізор». Про це повідомляє ONLINE.UA посиланням на ІА «Українські Новини».

«Факти вивезення підрозділів «Беркута» в Крим мали місце, це підтверджують і територіальні представники СБУ і відставні міліціонери. Дане питання (участі Анатолія Гриценка - Ред.) сьогодні повинно стати предметом слідства, так як це пряме прикриття, не тільки самого злочину, а й людей, які брали в ньому участь», - заявив Маломуж.

«Крім приховування злочинів, ставили за мету підготовку запасного плану. Тоді (в лютому 2014 року - ред.) ще не було відомо, як саме будуть розвиватися події, адже позиція Кремля була дуже жорсткою і радикальною. Існувала загроза, як повної окупації України, так і відновлення режиму Януковича, і всі такі політики намагалися напрацювати певну «індульгенцію» перед Росією», - додав генерал.

«Невідомо, яка мотивація була конкретно у Гриценко, але якщо слідство підтвердить факти його участі у вивезенні, то на ньому лежить, як мінімум моральна відповідальність, а в разі кваліфікованого розслідування - кримінальна», - підсумував екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України.

Раніше військовий експерт Юрій Колесников нагадав, що 21 лютого 2014 року Анатолій Гриценко на сторінках свого офіційного сайту відзвітував про те, що разом з однопартійцем, народним депутатом Олегом Канівцем, організував евакуацію з Києва співробітників кримського "Беркута". Гриценко відзначав, що особисто супроводжував колону і проводив переговори стосовно її безперешкодного виходу з "Правим сектором", "Автомайданом" і "Самообороною Майдану".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?