Рожева спадщина: рідкісний діамант пішов з молотка за рекордну суму
Категорія
Світ
Дата публікації

Рожева спадщина: рідкісний діамант пішов з молотка за рекордну суму

Рожева спадщина: рідкісний діамант пішов з молотка за рекордну суму
Джерело:  online.ua

У Швейцарії на торгах аукціонного дому Christie's продали рідкісний рожевий діамант Pink Legacy. Найгарніший в світі рожевий алмаз пішов з молотка за рекордною ціною - новий власник заплатив за дорогоцінний 19-каратний камінь 50 млн доларів, повідомляє ONLINE.UА.

Новим власником 19-каратного діаманта став ювелірний дім Harry Winston, колишній власник дорогоцінного каменю побажав залишитися невідомим.

Діамант, який отримав нове ім'я - "Рожеве спадщина" був знайдений в Південній Африці. Відзначається, що за всю історію аукціону діаманти такого рожевого кольору і в такому розмірі виставляли на продаж лише чотири рази.

Глава департаменту коштовностей Christie's назвав проданий діамант одним із найбільших діамантів світу.

"Такий колір можна побачити в рожевому діаманті, які менше одного карата. Але це майже 19 каратів і він насичено рожевий. Це неймовірно, так як знайти великі діаманти такого інтенсивного кольору практично нереально", - заявили в аукціонному домі Christie's.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що малюнок з таємного послання Екзюпері був проданий на аукціоні за рекордну суму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?