Експерт пояснив, чому УПЦ МП не зможе зірвати надання автокефалії Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт пояснив, чому УПЦ МП не зможе зірвати надання автокефалії Україні

Експерт пояснив, чому УПЦ МП не зможе зірвати надання автокефалії Україні
Джерело:  online.ua

УПЦ МП не зможе вплинути на створення Єдиної помісної церкви в Україні, хоча і намагається перешкодити цьому процесу, передає ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

"Дії Московського патріархату на соборі єпископів 13 листопада були абсолютно прогнозованими... Всі розуміли, що з тих майже 60 єпархіальних архієреїв, декількох десятків вікарних, лише певні одиниці будуть готові на первинному етапі входити до помісної церкви. Ми бачили, що після формальної відмови більшості єпископату спілкуватися з президентом, в Українському домі була менша частина, що поїхала і говорила", – пояснює директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури, релігієзнавець Андрій Юраш.

Релігієзнавець відзначив, що це тільки початок. Він також додав, що створення єдиної православної церкви в Україні є невідворотним процесом.

 "На превеликий жаль, Московський патріархат в Україні та його керівники в Росії мають важелі впливу на цьому етапі на свій єпископат. Вони зробили все, щоб не допустити їхньої участі у зустрічі з Президентом. Але, по-перше, глобальні процеси зупинити не можна, по-друге, буде поширюватися процес приєднання до Єдиної помісної церкви з боку окремих архієреїв УПЦ", - додав експерт.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні будуть повністю захищати права єпископів УПЦ МП на вільний вибір церковної юрисдикції. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?