Українцям дали можливість обирати між субсидією та пільгою на тепло
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям дали можливість обирати між субсидією та пільгою на тепло

Українцям дали можливість обирати між субсидією та пільгою на тепло
Джерело:  online.ua

Уряд дав можливість вибору українським сім’ям: користуватися в опалювальний сезон пільгою чи субсидією, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт teplo.gov.ua.

Зазначається, якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії.

"І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії. Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідчення, яке вказує, до якої категорії пільговиків належить та чи інша особа, яка знижка з оплати за житлово-комунальні послуги їй належить", - сказано в повідомленні.

Основними категоріями пільговиків, які мають право на комунальну знижку від держави, є:

- учасники війни (50% знижка);

- члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50% знижка);

- особи, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їх вдови (вдівці) (100% знижка);

- учасники бойових дій (75% знижка);

- особи з інвалідністю внаслідок війни (100% знижка);

- ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50% знижка);

- жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%);

- діти війни (25% знижка).

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше міністр соціальної політики України А ндрій Рева у спеціальному відео-зверненні розповів, як безробітні можуть отримати субсидії.  Чиновник пояснив, що для призначення субсидії безробітному єдиний соціальний внесок потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за яких беруться доходи для розрахунку розміру субсидії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?