Експерти зробили несподіваний прогноз щодо цін на бензин
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти зробили несподіваний прогноз щодо цін на бензин

Експерти зробили несподіваний прогноз щодо цін на бензин
Джерело:  Enkorr

В "Консалтинговій групі А-95" прогнозують, що вартість всіх марок моторного пального в Україні буде знижуватися під впливом падіння котирувань нафти і нафтопродуктів на світових ринках, передає ONLINE.UA з посиланням на  enkorr.

14 листопада котирування нафти Brent впали до 65 доларів за барель, що нижче жовтневого максимуму на 25%.Паралельно ціни на дизпальне в Європі знизилися на 9%, на бензин - на 13%.

"Першим на світові тенденції відгукується оптовий ринок. Ціни на вагонні партії бензину за останні два тижні знизилися на 6%, а дизельного пального на 10%. Це створює хороші передумови для передачі естафети автозаправним станціям", - говорить директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Падіння роздрібних цін спостерігається з початку листопада. Найбільші оператори вже сумарно знизили ціни на 1 грн/л.

"Листопад пройде під знаком падіння цін на АЗС. Сьогодні вже сформований потенціал зниження цін на 1,5 грн. А події останніх днів на світових біржах дозволяють сподіватися, що до кінця року ціни на бензин і ДП повернуться на позначки нижче 30 грн/л", - додав експерт.

Ціни на автомобільний газ також будуть знижуватися в зв'язку з обвалом зовнішнього котирування і оптового внутрішнього ринку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ціни на "чорне золото" еталонних марок почали стрімко падати. Зазначається, що обидві еталонні марки оновили мінімальні значення з початку поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?